· 

Ipcena culpa els furtius de la mort de l'óssa

L'entitat ecologista IPCENA dubta de la versió que atribueix l'autoria de l'atac a un altre ós.

 

Investigar a fons les causes de la mort de l'óssa apareguda sense vida a Vielha i que, presumptament, hauria estat atacada per un altre ós. L'entitat ecologista Ipcena posa en dubte que una femella óssa gairebé adulta hagi pogut morir víctima de l'atac d'un altre ós i reclama aclarir quines han estat les circumstàncies de l'atac mortal. Ipcena posa en relleu que no és descartable que l'óssa morís com a conseqüència de l'acció dels caçadors furtius i per això reclama que es practiquin més diligències per descartar qualsevol indici d'actuació criminal.

 

Les restes de l'animal mort estaven devorades pels voltors, però el Conselh Generau d'Aran manté que l'óssa morta tenia múltiples ferides, ocasionades presumptament per un altre animal adult.

 

Segons els resultats de la necròpsia, realitzada en el servei d'ecopatologia de fauna salvatge de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la causa de la mort de l'animal, una femella jove d'un any i mig, hauria estat un atac realitzat per un altre ós.

 

Font: "El Punt Avui"