· 

Cas óssa Aubèrta: Acte de conciliació i ampliació de la denúncia


Ahir dimarts, 13 de gener de 2015, a les 10 del matí, Ipcena va comparèixer acompanyada d’un advocat al Jutjat de Primera Instància número 1 de Lleida, en virtut de l’acte de conciliació que han promogut el Consell Generau de l’Aran i l’empresa pública Forestal Catalana contra Ipcena.

 

Lamentem que les parts denunciants no compareguessin, la qual cosa mostra el seu poc interès en sustentar les acusacions cap a Ipcena.

 

Des d’Ipcena, ens vam ratificar en el contingut general de les declaracions realitzades perquè entenem que no suposen cap manca d’ofensa a l’honor de les persones ni de les institucions. Ipcena, únicament, va fer ús del dret de defensa ambiental, el qual és reconegut per la normativa. Complint així el nostre deure social.

 

Ahir també vam entrar a la Fiscalia de Lleida un document d’ampliació perquè sigui incorporat a la denúncia presentada l’11 de desembre de 2014 a la Fiscalia de Lleida per part d’Ipcena. A partir d’aquesta primera denúncia, l’endemà la Fiscalia ens va respondre dient que s’havien incoat diligències d’investigació penal.

 

En aquest nou document aportat ahir a la Fiscalia, presentem un document del Ministeri Francès d’Agricultura que contradiu els arguments exposats pel consell Generau de l’Aran i el Departament d’Agricultura referits a les causes que van produir la mort de l’óssa Aubèrta.

 

En un segon punt li exposem a la Fiscalia, perquè sigui investigat, l’equip tècnic veterinari que va estar en el moment de la intervenció a l’óssa. En concret van ser dos veterinaris: un expert francès i la veterinària de Forestal Catalana. Segons sembla, el veterinari francès (més expert) li va practicar l’anestèsia a l’óssa i posteriorment podria haver marxat abans d’hora per algun tipus de disconformitat.

 

Us afegim el document presentat a la Fiscalia de Lleida perquè pugueu tenir tot el document complet i conegueu tot el seu contingut i les peticions fetes.