· 

22 persones es capbussen per la defensa del riu Segre


La 4a edició de la capbussada al riu Segre, s’ha realitzat aquest diumenge 20 de gener, coincidint amb la setmana dels barbuts la mes freda de l’any. 22 Valents capbussaires es van ballar endinsat se en les aigües del riu Segre per defensar la seva recuperació ambiental especialment l’augment del seu cabal. que en l’actualitat es deriva a l’entrada de Lleida , a la presa de la Mitjana amb el canal de Serós propietat d’Endesa per produir electricitat 40 kilòmetres aigües avall, deixant el riu Segre quasi eixut .

 

El regidor de Medi Ambient i Horta, Josep Barberà, va assistir a l’acte popular que ha organitzat l’entitat Lleida Ambiental , va afirmat que la Paeria, demana recuperar el cabal ecològic del Segre, que hauria de ser d’entre 14 i 18 metres cúbics. demanant que part de l’aigua que va a parar a Utxesa passi pel riu Segre enlloc de fer-ho pel canal. Lleida Ambiental, de la qual formen part l’Ateneu Popular de Ponent, el Centre Excursionista de Lleida i Ipcena, entre altres, ha organitzat la capbussada per millorar el riu i recuperar-lo com a espai lúdic.