· 

Ipcena demana la pena màxima de dos anys de presó pel regidor i l’alcaldesa de Torà per la mort a trets d’un gos


El grup ecologista Ipcena ha presentat una querella al jutjat de Solsona en què demana la pena màxima de dos anys de presó per maltractament animal tant pel regidor Josep Maria Alsina, que va disparar un gos al mig del carrer “i el va rematar a pals”, com pel l’alcaldesa de Torà (Segarra), Mercè Valls, “per presenciar-ho i permetre-ho”. Els fets van tenir lloc el 29 de març de 2012. Alsina va declarar aquest dilluns davant el jutge que ha reobert el cas i, tot i que va reconèixer que va disparar l’animal, va negar que el rematés a pals. Ipcena assegura que “menteix” ja que hi ha testimonis i proves que demostren el contrari. A més, segons els ecologistes, els veïns diuen que el gos no era agressiu.