· 

El regidor de Torà acusat de matar a trets un gos declara al Jutjat. Ipcena demana imputar l’alcaldessa de Torà

El regidor de l’Ajuntament de Torà (Segarra), Josep Maria Alsina, acusat de matar un gos a la mateixa localitat ha declarat aquest dilluns davant del Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Solsona. Segons ha explicat l’advocat de l’entitat IPCENA -acusació popular-, Carles Lopez, el regidor “ha reconegut una part dels fets però no la totalitat”. Segons l’advocat, en la seva declaració, Alsina “ha ratificat que va disparar tres trets a l’animal però ha negat que colpegés el gos al cap amb un bastó per acabar-lo de matar” . El jutge va arxivar el cas el passat mes de juny en considerar que el regidor no havia comès cap delicte però ara ha decidit reobrir-lo per l’aparició de testimonis dels fets.

 

Ipcena demana imputar l’alcaldessa de Torà per la mort d’un gos a trets

 

L’entitat ecologista Ipcena demana imputar l’alcaldessa de Torà, Mercè Valls, en la causa oberta per la mort d’un gos a trets en plena via pública a mans de l’extinent d’alcalde del municipi, Josep M. Alsina.

 

Ipcena considera que “ella hi era present en el moment dels fets i no va prendre cap decisió per evitar-ho”, segons ha explicat l’advocat de l’entitat ecologista, Carles López. A més, segons l’advocat, l’entitat també considera que Valls “va ser qui va cridar el regidor perquè resolgués el problema del gos abandonat i, com a alcaldessa, ella havia d’evitar que això passés”.

 

Justament avui el regidor de l’Ajuntament de Torà, Josep M. Alsina, acusat de matar un gos a la mateixa localitat ha declarat aquest dilluns davant del Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Solsona. Segons ha explicat l’advocat de l’entitat Ipcena -acusació popular-, el regidor “ha reconegut una part dels fets però no la totalitat”. Segons l’advocat, en la seva declaració, Alsina “ha ratificat que va disparar tres trets a l’animal però ha negat que colpegés el gos al cap amb un bastó per acabar-lo de matar”. El jutge va arxivar el cas el passat mes de juny en considerar que el regidor no havia comès cap delicte però ara ha decidit reobrir-lo per l’aparició de testimonis dels fets.

 

D’aquesta manera, s’acusa Alsina d’un delicte de maltractament d’animals. Alsina només ha respost a les preguntes del jutge i en acabar la seva declaració ha marxat corrents per esquivar els mitjans de comunicació.

 

Segons ha apuntat l’advocat d’Ipcena – una de les entitats que va recórrer la decisió judicial-, el regidor de Torà “ha reconegut una part dels fets però no la seva totalitat”. López ha apuntat que Alsina “ha declarat que va disparar primer dos trets a l’animal però, com que no era mort, va disparar-li un tercer tret”. Tanmateix, l’advocat ha afegit que “Alsina ha negat que després del tercer dispar l’animal continués udolant i decidís rematar-lo a cops de bastó, segons va explicar una testimoni dels fets”.

 

López ha explicat que el jutge també citarà a declarar dos testimonis dels fets. “Un d’ells només va sentir els trets però l’altra va veure com López colpejava l’animal amb un bastó”, ha apuntat l’advocat. A més, segons López, els Agents Rurals van localitzar el bastó amb restes de sang i de pèl d’animal.

 

Els fets

 

Els fets van tenir lloc el 29 de març del 2012. Després dels intents de l’Ajuntament de Torà per trobar algú que es fes càrrec d’un gos abandonat que hi havia a la població, va ser el Servei de Protecció de la Natura (Seprona) qui va capturar i lligar l’animal a un pal, però els agents d’aquest cos van marxar del lloc deixant el gos i al·legant que no se’n podien fer càrrec. L’animal estava lligat als afores del poble, prop d’una residència d’avis, un parc infantil i el camp de futbol.

 

Va ser llavors quan Alsina, davant de l’alcaldessa i altres testimonis, hauria disparat tres trets amb una escopeta. La mort de l’animal va crear polèmica al poble, i diferents fòrums virtuals i pancartes penjades al carrer van voler denunciar la mort del gos. Arran dels fets, l’alcaldessa de Torà va destituir Alsina del càrrec de tinent d’alcalde que ocupava i va perdre les responsabilitats municipals que tenia, tot i que va mantenir l’acta de regidor.

En aquella ocasió, el jutjat de Primera Instància de Solsona va dictar el sobreseïment del cas perquè va considerar que no quedava suficientment justificada la perpetració d’un delicte. El jutge entenia que la intenció d’Alsina era matar l’animal, però que no hi havia cap indici que permetés afirmar que pretenia maltractar-lo de forma voluntària i injustificada.

 

ACN - Dilluns 14, Gener de 2013 14:22