· 

Els ecologistes demanen que la Xarxa Natura 2000 inclogui 100.000 hectèrees més de les proposades pel govern

Les entitats ecologistes demanen que la Xarxa Natura 2000 inclogui més de 100.000 hectàrees més de les que es contemplen en l'últim document presentat per la Generalitat. Així, i en el cas de Lleida, demanen la protecció de l'estany d'Ivars, algunes zones del riu Segre, els tossals de Torregrossa o les valls de Rialb o el Cadí, entre altres.

 

A més, els ecologistes han proposat unes indemnitzacions que van des dels 500 euros per hectàrea als 50, depenent de la zona. En total, lesentitats han presentat entre 200 i 300 al·legacions al projecte del govern català, segons han anunciat aquest divendres a Lleida.

 

Les diferents entitats ecologistes defensen que les actuacions que s'hauran d'executar, o que es deixaran de fer, són diferents segons la zonade la qual s'estigui parlant. Així, per a les comarques de la depressió central han proposat indemnitzacions de 500 euros per hectàrea, 100 pera les del Prepirineu i les àrees forestals i 50 per a les zones de prats alpins. En total, la quantitat de diners que suposaria, segons ha explicat el portaveu d'Ipcena a Lleida, Joan Vàzquez, seria d'entre 37 i 59 milions d'euros a l'any.

 

Font: Aldia.cat